logo

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Image
İpek Kamçı 09 Mayıs 2023

Köklü tarihi, doğal güzellikleri, turistik yerleri ve kış turizmine elverişli imkanları ile Makedonya, keyifle gezeceğiniz ülkelerden… Özellikle de güzel manzaraları ile ilk kez gidenleri “Neden daha önce gelmemişim!” dedirterek, büyüleyebilecek bir ülke! Tam da bu şekilde sizi etkisi altına alacak, doğal güzelliklerin ağırlıklı olduğu bir görülmesi gereken yerler listesi hazırladık!

Ohri Gölü

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Ohri’yi ülkenin en güzel şehirlerinden biri olarak tanımlasak yanlış olmaz! UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Ohri Gölü, Avrupa’nın en eski ve en derin göllerinden biri olarak biliniyor. Üstelik biyoçeşitlilik bakımından zengin olan bu göle ulaşmak oldukça kolay. Başkent Üsküp’ten ortalama 3 saat kadar süren bir araba yolculuğu ile göle ulaşabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan göl, hiç denize kıyısı olmayan Makedonya için adeta bir deniz tadında ve Ohrid’i sahil kasabası havasına büründürüyor. Gölün etrafında plajlar, kafeler ve restoranlar bulabilirsiniz. Oldukça temiz bir suya sahip olan göle girenlerin kristal sesleri duyduğu ve bu seslerin yer altı kaynak sularından geldiği söyleniyor. Eğer hava durumu ve şartlar uygunsa bu ilgi çekici deneyime şans vermenizi tavsiye ederiz. Eğer göle girme gibi bir imkanınız yoksa ama keşif isteğiyle dolup taşıyorsanız da sandal turlarına katılmayı düşünebilirsiniz.

Şar Dağları ve Popova Shapka

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Şar Dağları ve Popova Shapka, Makedonya’yı kışın keşfe çıkmış gezginlerin çok seveceği bir yer olabilir. Özellikle de kayak yapma gibi bir hayaliniz varsa doğru yerdesiniz! Şar Dağları, Balkanlar’ın en görkemli dağlarından biri… Popova Shapka ise Makedonya’nın en popüler kayak merkezlerinden… Üsküp’ten 35 km kadar uzakta konumlanan Şar Dağları, rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konuma sahip. Makedonya’nın ilk kayak merkezlerinden olan Popova Shapka’da kasım ayından, nisan ayına kadar kayak yapma fırsatı bulabilirsiniz. Akarsular, nehirler, ormanlar ve bitki örtüsü bakımından oldukça zengin olan Şar Dağları’nın yamaçlarında konumlanan çoğu yerde oldukça lezzetli süt ürünleri de bulunabiliyor.

Matka Kanyonu

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Makedonya’yı gezip görenlerin çoğu, Ohrid’den sonra en çok beğendiği yerin genelde Matka Kanyonu olduğunu söyler çünkü burası hem güzelliğiyle etkiliyor hem de tarihi ile… Kanyon; Aziz Andrew Manastırı, Matka Manastırı ve Aziz Nikola Manastırı gibi birçok önemli, tarihi yeri barındırıyor. Aynı zamanda muhteşem bir doğa gezisi imkanı sunuyor. Oldukça büyük bir kanyon olduğu için kano kiralayarak gezmek de hoş bir alternatif olabilir. Kanyonda gezerken rengarenk kelebekler, endemik bitki türleri, nehirler, göller ve mağaralar size eşlik edecek. Bir şeyler yemek isterseniz, Treska Nehri kenarındaki restoranı değerlendirebilirsiniz.

Pelister Milli Parkı

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Nehirler ve akarsular açısından zengin bir çeşitliliğe sahip doğal alanlardan biri de Pelister Milli Parkı… Yemyeşil ağaçları, kayaları ve kuvars katmanlarıyla fazlasıyla ilgi çeken Pelister Milli Parkı, trekking yapmayı sevenlerin bayılacağı bir yer. Hem trekking hem de piknik yapmak için birçok elverişli alan var. Ayrıca “Pelister’in Gözleri” adı verilen, parkın sembolleri haline gelmiş iki gölü de mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Sveti Naum Manastırı

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

16. yüzyılda inşa edilen Sveti Naum Manastırı, Makedonya’nın en önemli tarihi yapılarından biri… Manastırda Aziz Naum’un mezarı bulunuyor ve hatta mezara başınızı yasladığınızda kendisinin kalp atışlarını duyabileceğinize dair bir rivayet var. Aziz Naum’un manastır içinde yer alan kilisede Kiril Alfabesi’ni bu coğrafyaya yayma konusunda büyük bir katkısı olduğu biliniyor. Manastır ziyaretinizin ardından, göle bağlanan bir derede sandal turu da yapabilirsiniz. Bölgenin yerel rehberlerinin kullandığı bu sandallarla keyifli bir tura çıkabilirsiniz. Rehberler hem kürek çekiyor hem de bölge hakkında güzel bilgiler paylaşıyor.

Galicica Milli Parkı

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Galicica Dağı’nda yer alan milli park, Makedonya’da mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden bir diğeri… Zengin çeşitlilikteki florası ve faunası ile milli park unvanına kavuşan Galicica, Ohri Gölü ile Prespa Gölü arasındaki alana yayılıyor. Turistlerin hem yazın hem de kışın tercih ettiği, keyifli bir rota… Oksijeni bol bir yürüyüş, bakmaya doyamayacağınız manzaralar ve tatlı bir bisiklet gezisi için Galicica Milli Parkı’na mutlaka şans vermelisiniz. Ayrıca yaz aylarında Ohri ve Prespa göllerinin manzaraları eşliğinde burada kamp yapma şansınız da var.

Vardar Nehri

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Makedonya’dan Yunanistan’a kadar uzanan Vardar Nehri, uzun doğa yürüyüşleri ile muhteşem manzaraların tadını çıkarmak isteyenler için birebir! Nehir, şehrin en popüler bölgelerinden biri olan Türk Çarşısı’nın da içinden geçiyor. Kuzey Makedonya’nın en uzun nehri unvanını taşıyan Vardar Nehri’nin ünü, “Vardar Ovası” gibi türkülerle buralara kadar gelmiş. Makedonya’ya kadar gitmişken görmeden dönmek olmaz!

Prespa Gölü

Makedonya’da Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Ortalama 200 civarında kuş çeşidinin doğal yaşam alanını oluşturan ve bu sebeple de koruma altına alınmış Prespa Gölü, aslında büyük ve küçük olmak üzere iki gölden oluşuyor. Balkanlar’ın en yüksek tektonik gölleri arasında sayılan Prespa Gölü, etkileyici koyları ve berrak suyu ile sizi de büyüleyecektir. Hiç insan eli değmemiş gibi manzaralar sunan göl kenarında yürüyüş yapabilir ya da bisikletle turlayarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Uçak bileti fırsatları, otel rezervasyonu, araç kiralama ve transfer hizmeti ile seyahatin her anında yanınızda olan Ucuzabilet; günlük, haftalık ve aylık kampanyalarıyla yolculuğunuza avantaj katıyor. Hayalinizdeki Makedonya gezisi için Ucuzabilet’i tercih edin!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?