logo

Sırbistan’ın En Popüler Şehirlerinde Gezilecek Yerler

Image
İpek Kamçı 17 Mayıs 2023

Sırbistan, Avrupa’da vizesiz şekilde gidilebilecek az sayıdaki ülkelerden biri olması sebebiyle oldukça popüler bir adres. Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden bazılarına sahip olan Sırbistan’ı şehir şehir gezmeye hazır mısınız?

Belgrad

Sırbistan’ın En Popüler Şehirlerinde Gezilecek Yerler

Sırbistan keşfine başkent Belgrad’dan başlamamak olmazdı. “Beyaz Şehir” olarak da bilinen Belgrad, oldukça eski bir yerleşim yeri olduğu için köklü bir tarihe sahip. Geçmişte birçok farklı medeniyeti ağırlamış. Bundandır ki Belgrad sokaklarında Osmanlı mimarisi de dahil olmak üzere birçok farklı kültürel ize denk gelebilirsiniz.

Belgrad’ın en çok beğeni toplayan yeri, Knez Mihailova Caddesi… Trafiğe kapalı olan bu cadde, oldukça popüler ve canlı. Trg Republike ya da Skadarlija olarak da bilinen şehir merkezinde, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz birçok restoran bulabilirsiniz. Şehir merkezinin biraz dışında kalan ve ülkenin en büyük kilisesi olan Aziz Sava Katedrali de mutlaka görmeniz gereken yapılardan… Şehri ve nehirleri seyre dalmak için en güzel manzarayı sunan Kalemegdan Parkı’nı da mutlaka görmenizi öneririz.

Belgrad’da gezilebilecek diğer yerler ise şöyle;

Ada Ciganlija

Cumhuriyet Meydanı

Nikola Tesla Müzesi

Zemun Bölgesi

Sırbistan Ulusal Müzesi

Aziz Mark Kilisesi

Taş Meydan (Tasmajdan)

Gardoš Kulesi

Avala Kulesi (Avala Tower)

Savamala

Yeni Belgrad (Nova Grad)

Novi Sad

Sırbistan’ın En Popüler Şehirlerinde Gezilecek Yerler

Belgrad’dan sonra ülkenin en gelişmiş şehri Novi Sad… Günübirlik bir gezi Novi Sad’ı yakından tanımak için yeterli olacaktır. Dünyaca ünlü Exit Festivali’ne Petrovaradin Kalesi’nde ev sahipliği yapan bu şehri keşfetmek için ilk durağınız Trg Slobode (Özgürlük Meydanı) olabilir. Novi Sad Kalesi’ni ve barok kiliselerini gezdikten sonra Dunavska sokağında keyifli bir yürüyüş yapabilir, mevsim yaz ise Tuna Nehri kıyısındaki plajda vakit geçirebilirsiniz.

Novi Sad gezisinde değerlendirebileceğiniz diğer yerler:

Town Hall (Belediye Binası)

Svetozar Miletic Heykeli

Name of Mary Kilisesi

Hotel Vojvodina

Tuna Parkı

Strand Plajı

Niş

Sırbistan’ın En Popüler Şehirlerinde Gezilecek Yerler

Niş, büyüklük bakımından üçüncü sıradan yer alıyor. Roma İmparatoru Büyük Konstantin’in doğum yeri, Mediana ya da Trg Kralja Milana olarak bilinen şehir merkezi, Türkler tarafından 19. yüzyılda inşa edilen Kelle Kulesi ve Niş Kalesi bu şehirde görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Bunların dışında görmek isteyebileceğiniz diğer yerler:

Nisava Nehri

Crveni Krst Toplama Kampı

Niş Fotoğraf Galerisi

Subotica

Sırbistan’ın En Popüler Şehirlerinde Gezilecek Yerler

Hırvat ve Macar nüfusunun yoğunlukla yaşadığı bir şehir olan Subotica’da Macar kültürünün izlerine fazlaca rastlayabilirsiniz. Şehrin en süslü binası olarak Belediye Binası dikkatinizi çekebilir. Piraues Bank ve Sinagog binaları da şehrin diğer öne çıkanlarından… Ayrıca saat kulesinden şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Renkli ve sıcak bir atmosfere sahip olan Subotica’da gezebileceğiniz diğer yerler ise şöyle sıralanabilir:

Palic Gölü

Zoo Palic (Palic Hayvanat Bahçesi)

Palic Park

Ludas Gölü

Uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama ve transfer hizmeti gibi işlemleri Ucuzabilet’e bırakın, siz Sırbistan’ı şehir şehir gezerek tadını çıkarın!

 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?