logo

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

Image
Talha  Aydoğan 16 Ekim 2023

Dijital göçebelik… Son zamanlarda birçok iş insanının gündeminde olan ve tercih edilme oranının günden güne arttığı bir çalışma tarzı. Mottomuz şu: Çalış ve dünyayı gez! Kulağa oldukça güzel geliyor. Ama çalışmanızı etkileyecek internet bağlantısı ve teknoloji gereksinimleri, çalışma ve seyahat dengesi gibi dikkat etmeniz gereken pek çok etken bulunuyor. Bu nitelikleri göz önünde bulundurarak sizin için dijital göçebeler tarafından en çok tercih edilen yurt dışı destinasyonlarını derledik. Hazırsanız başlayalım!

 

1 - Bali, Endonezya

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

Harika plajları ve doğal manzaraları ile sosyal medyada da çok fazla paylaşılan Bali, dijital göçebeler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Canggu ve çevresi konaklama açısından elverişli, kafe ve ortak çalışma alanı konusunda da seçeneklerin fazla olduğu bir bölge. Ubud da hem gezip hem çalışabileceğiniz yerlerden. Burada sayıca fazla olan ortak çalışma alanlarından birinde çalışabilirsiniz. Mesai dışı zamanlarda ise Tegalalang Pirinç Tarlaları'nı, Gitgit Şelalesi'ni veya Bali Treetop Adventure Park'ı ziyaret ederek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yoga ve meditasyon meraklıları için de Ubud bölgesi ideal! Burada çok fazla yoga stüdyosu ve meditasyon merkezi var. Bali’deki dijital göçebeler ile etkileşime geçmek ve yeni insanlarla tanışmak isterseniz de online uygulamalar ve web siteler aracılığıyla yeni networklere yelken açabilirsiniz.

 

2 - Lizbon, Portekiz

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

Dijital göçebeler için en cazip rotalardan birisi de Lizbon. Daha önce de belirttiğimiz gibi dijital göçebelikte dijital altyapı ve erişim kalitesi oldukça önemli. Portekiz genel olarak internet kalitesi bakımından oldukça gelişmiş bir ülke. Özellikle turistik bölge ve şehirlerde internet erişimi kolay. Lizbon ve Porto gibi alanlarda birçok ‘coworking’ yani ortak çalışma alanı bulunuyor. Eğer Portekiz’e gidip modern bir bölgede uzaktan çalışmak isterseniz Lizbon’u, daha tarihi bir atmosfer tercih edip kültürel geziler eşliğinde çalışmak isterseniz de Porto’yu tercih edebilirsiniz. “Ben bilgisayarımı dizimin üstüne koyayım; karşımda Atlas Okyanusu, tepemde güneş, elimde de enfes bir kokteyl olsun!” derseniz de önerimiz Algarve. Algarve’de iş saatleri dışında birçok festival ve etkinliğe de katılabilirsiniz.

 

3 - Chiang Mai, Tayland

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

Sıcak, ılıman iklimi ile açık havada çalışılabilecek bir destinasyon; Chiang Mai. Tayland şehirleri genellikle hızlı internet altyapısına ve birçok toplu çalışma alanına sahip. Dağ evleri, hosteller veya uygun fiyatlı evler arasından seçim yapıp konforla konaklayabilirsiniz. Tayland’ın büyüleyici doğası eşliğinde trekking, su raftingi, doğa yürüyüşü yapabilir ve böylece işten kalan yorgunluğunuzu huzurlu anlarda atabilirsiniz.

 

4 - Malta

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

Akdeniz’in sunduğu tüm güzelliklere bu küçük adada ulaşabilirsiniz; Malta! Akdeniz iklimi, ılıman ve güneşli bir hava burada sizi bekliyor. İngilizce, Malta’da yaygın konuşulan bir dil ve bu da İngilizce konuşan dijital göçebeler için büyük kolaylık sağlıyor. Malta’da yıl boyunca yapılan açık hava etkinlikleri ile eğlenceli anlar yaşayabilir, göçebe kariyerini keyif dolu anlar ile taçlandırabilirsiniz. Malta’da internet nasıl peki? Oldukça iyi… Burası da güvenilir ve hızlı bir altyapıya sahip. Malta’da konaklama için dijital göçebeler tarafından en çok tercih edilen bölgeler ise St. Julian’s, Sliema ve Valetta olarak sıralanabilir.

 

5 - Barselona, İspanya

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota

İş ve yaşam dengesinin en iyi sağlandığı bölgelerden biri olan Barselona; şehir içi ulaşımda sağladığı kolaylık, bisiklet yolları ve alternatif ulaşım seçenekleri ile burada yaşayanlara sakin bir yaşam seçeneği sunuyor. Çok fazla turist alan kozmopolit bir bölge olması nedeniyle Barselona’da sadece İngilizce konuşarak bile kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Barselona’da toplu çalışma alanları, tarihi kafeler, doğal parklar oldukça fazla. Her tarzda çalışma ortamına kolayca ulaşabilir, çalışmalarını hızlı altyapı sistemleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İş dışında da sosyalleşebileceğin çok fazla yer sizi bekliyor. Yerel pazarlar, festivaller, etkinlikler sayesinde dijital göçebeler, bu bölgede rahatlıkla sosyalleşme ve bulunduğu kültürü tanıma fırsatına sahip olabiliyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?