logo

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

Image
İrem Bayrak 11 Nisan 2023

Sahil şehirlerinin kendine has bir havası vardır. Denizin maviliğini arkasına alan bu şehirler göze hitap eder, şehrin sahile yakın her sokağına ve her caddesine ferah bir hava yayılır. Güneşle ışıldayan deniz, neşeli ve umut dolu görünür gözlere… Manzaranın verdiği enerji, insanları da sarıp sarmalar. Bu nedenledir ki kendini hep genç hisseden enerjik insanlar sahil şehirlerini sever! Siz de o kişilerden biri olduğunuzu hissediyorsanız doğru yerdesiniz. Denize sevdalı, sahillere hayran kişiler için dünyanın en güzel sahil şehirlerini derledik.

Dünyanın En Güzel Sahil Şehirleri

Birçok kişinin yaşamayı arzu ettiği sahil şehirleri, uyanmak istemeyeceğiniz bir rüya kadar güzel. O güzel şehirlerin hepsinin çok uzakta olduğunu düşünmeyin; bazıları dünyanın bir ucunda ama bazıları da burnunuzun dibinde! Sizi, dünyaca ünlü plajlara ev sahipliği yapan sahil şehirleriyle tanıştırmak istiyoruz.

İşte dünyanın en güzel sahil şehirleri:

1-Nice – Fransa

Listemize dünyanın en iyi sahillerinin bulunduğu Fransa’nın Nice şehri ile başlıyoruz. Avrupa’nın gözde tatil şehri olan Nice, Akdeniz’in cıvıl cıvıl havası ile renkleniyor. Şehrin masmavi sahillerinde beach club ve halka açık plajlar bulunuyor. Turist akınına uğrayan plajlarda birçok kişi kendini tertemiz sulara bırakıyor. Elbette Nice, sadece plajlarıyla ünlü değil; şehrin gece hayatı ve sosyal alanları da dillere destan…

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

2-Sidney – Avustralya

Manly, Bondi, Coogee ve daha fazlası; dünyaca ünlü plajlar olarak anılan birçok yer Sidney’de. Birbirinden güzel sahillerle çevrelenen bu şehirde o kadar çok plaj var ki seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü her birinde elinizi uzatıp dokunmak isteyeceğiniz altın rengi kumsallar, maviliğine ve berraklığına hayran kalacağınız engin sular bulunuyor. Bu etkileyici manzara, gün batımıyla birlikte masalsı bir güzelliğe kavuşuyor. Güneş battığında da hareketli yaşam durmuyor; gece-gündüz uyumayan şehrin her köşesinde eğlenecek bir mekan bulunabiliyor.

3-Miami – ABD

Sahil şehirleri denince akla ilk gelen yerlerden biri de Miami. Şehrin 8 kilometrelik sahil şeridinde, baktıkça enerjinizi yükseltecek plajlar uzanıyor. Hareketliliğin hiç bitmediği sokak ve caddelerde birbirinden renkli kafe ve restoranlar yer alıyor. Denizin sahillere getirdiği ferah hava, Miami Nehri ile şehrin içine kadar uzanıyor. Etkileyici şehir, her köşesinde insanı büyüleyecek detaylar saklıyor. Belki de bu sebeple Miami “Magic City” olarak anılıyor.

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

4-El Nido – Filipinler

Üzeri yemyeşil bitki örtüsüyle kaplanan devasa kayalıklar, bu kayalıkların girintileri arasında saklanan eşsiz koylar, göz kamaştırıcı bembeyaz kumsallar ve tüm bunların arka planını süsleyen turkuaz bir deniz… Hayır, hayalimizi anlatmıyoruz; El Nido’dan bahsediyoruz. Fotoğraflarıyla bile benzersiz olduğunu hissettiren El Nido, Filipinler’in Palawan eyaletinde yer alan bir kasaba. Bu egzotik cennet, Pasifik Okyanusu’nun en güzel köşesini çalmış gibi. Deniz öyle berrak ki, sudaki kayıklar havada yüzüyor gibi görünüyor. Muhteşem denizi ve sahilleriyle El Nido, en güzel sahil kasabası olarak anılıyor.

5-Hawaii – ABD

Sahil şehirlerine en çok yakışan mevsim tabi ki yaz mevsimi. Güneşle ışıldayan deniz ve sıcacık kumsal herkesi cezbediyor. Her zaman yaz mevsimini yaşayan bir yer var. Sıcaklığın çok fazla değişmediği ve güneşin bulutlara yer vermediği o yer Hawaii. Her sokak ve caddesinden denize inebileceğiniz bu kentte denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, yerel içecek ve yemeklerle farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

6-Buenos Aires, Arjantin

Rüyaları süsleyen romantik şehir Paris’te deniz olsa nasıl olurdu? Hayal edemediyseniz “Güney Yarım Küre’nin Paris’i” olarak anılan Buenos Aires’e bir göz atın. Avrupa mimarisinin en güzel örneklerinin görüldüğü şehrin sokaklarında romantik bir ambiyans oluşuyor. Şehrin romantik havası sahillere vuran muhteşem denizle taçlanıyor ve Buenos Aires, en güzel sahil şehirlerinden biri olarak anılmayı hak ediyor.

7-İbiza – İspanya

Sahil şehri olmanın getirdiği enerjik hava en çok İbiza’ya yakışıyor. Avrupa’nın eğlence merkezi olan İbiza, sadece sahilleriyle değil gece hayatıyla da adından söz ettiriyor. Her köşesinde eğlenen insanları görebileceğiniz şehirde, isimleriyle dünyaya nam salan eğlence merkezileri bulunuyor. Neşesi eksik olmayan bu şehrin sahilleri, dünyanın en güzel denizi Akdeniz’e bakıyor. Genelde beyaz rengin hakim olduğu mimari, iç açan ferah bir hava oluşturuyor ve İbiza, her şeyi ile eğlenceli bir tatil arayanların adresi oluyor.

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

8-Rio de Janeiro – Brezilya

Hangi açıdan bakarsanız bakın her manzarasında denizi görebildiğiniz bir şehir düşünün, hayal ettiğiniz şehrin gerçeğini görmek için Rio De Jenairo’ya bakın. Şehrin anlatmaya kelimelerin yetmediği manzarasında her şey bir arada; yemyeşil doğa, masmavi deniz, devasa tepeler ve görkemli İsa Heykeli… Tüm bunlar bir araya geldiğinde ortaya mistik, canlı ve enerjik bir şehir çıkıyor. Dillere destan olan manzara, şehrin ünlü plajlarından da görülebiliyor. Bu manzaranın çok renkliliği size yetmezse şehri Rio Karnavalı zamanında ziyaret etmenizi öneririz.

9-Muğla – Türkiye

Sahil şehirleri denince üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizin turizm merkezi Muğla’dan bahsetmemek olmaz. Muğla; canlı ve renkli sokaklarla dolu Bodrum’uyla, uçsuz bucaksız manzaralar sunan Fethiye’siyle ve sakinliğiyle huzur veren Akyaka’sıyla en güzel sahil şehirlerinden biri olmayı hak ediyor. Elbette Datça, Dalyan ve Marmaris’i de unutmamak gerek. Her köşesinde eşsiz sahiller bulabileceğiniz bu şehir, denize olan sevdanızı ikiye katlayabilir.

Manzarasına Doyamayacağınız Dünyanın En Güzel 10 Sahil Şehri

10-Antalya – Türkiye

Antalya, listemizde yer alan Nice ve İbiza ile aynı denizi paylaşıyor. Akdeniz, Türkiye’nin en güzel plajlarını bu şehirde buluşturuyor. Konyaaltı, Lara, Kleopatra ve Damlataş gibi ünlü plajlar denizin tadına varmanızı sağlıyor. Şehir sadece sahilleriyle değil; antik kentleri, kanyonları ve şelaleleriyle gezip görebileceğiniz birçok yer sunuyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?