logo

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Image
İrem Bayrak 03 Temmuz 2023

Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Hindistan; zengin kültürü, konumu, dini ve nüfus çeşitliliği ile birçok ilginç yanlara sahip olan bir ülke. Hindistan’ın çok bilinen yanlarının dışında, duyunca şaşkınlık veren bilgilerini araştırdık ve sizin için sıraladık. Gelin, Hindistan’ı farklı yönleriyle tanıyalım.

Evlilik yüzüğü ayak parmağına takılıyor!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Evlilik yüzüğü nereye takılır? Dünyanın birçok yerinde evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılıyor. Hindistan, bu konuda farkını gösteriyor ve geleneklerine göre evlilik yüzüğünü ayak parmağına takıyor. Gümüşten yapılan bu yüzüklere “Bichiya” deniyor.

Dünyada en fazla yağış alan bölge Hindistan’da.

Muson mevsiminin etkili olduğu Hindistan’daki Mawsynram bölgesi, aşırı yağış alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmış. Bölge halkının bu başarıdan pek de memnun kaldığı söylenemez. Her zaman bambudan yapılan şemsiyelerle gezen halk, bölgede aşırı yağış nedeniyle tarım dahi yapamıyor. Gerçi doğaya can verme işinin tamamen yağmura kalması fena değil; aşırı yağış nedeniyle bölgede dev ağaçlar, yemyeşil bitki örtüsü, bolca şelale ve yağmurun oyduğu mağaralar bulunuyor. Bu cennet gibi bölgenin tadını ancak yağmuru sevenler çıkarabilir.

Plastik cerrahi Hindistan’da ortaya çıktı!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Bugün oldukça yaygın olan kimi zaman bir genetik bozukluğu kimi zaman memnun olunmayan bir görünümü düzeltmek için kullanılan plastik cerrahinin nereden yayıldığını hiç merak ettiniz mi? Bu konuda da bir ilke imza atan Hindistan, plastik cerrahinin doğduğu yer! İlk plastik cerrahi teknikleri M.Ö. 6 ve 7. yüzyıllar arası yaşamış olan Hint Cerrah Sushruta tarafından ortaya atılmış. “Plastik Cerrahinin Babası” olarak anılan Sushruta’nın yazdığı Sushruta Samhita adlı kitap, plastik cerrahi üzerine yazılan en eski eser niteliği taşıyor.

Hindistan 6 mevsim yaşıyor!

4 mevsim yaşamaya alışık olduğumuz için Hindistan’ın hava koşulları bizim için zorlayıcı olabilir. Çünkü Hindistan’da tam 6 mevsim var. Bildiğimiz ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerine ek olarak ülkede muson ve kış arifesi de yaşanıyor.

Ülkede 400’ün üzerinde dil ve lehçe var!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Bu kadar kültür zengini bir ülkenin aynı dili konuşması beklenemezdi değil mi? Hindistan’da 400’ün üzerinde dil ve lehçe konuşuluyor. Tabii bunların arasında yalnızca Hintçe ve İngilizce resmi dil olarak kullanılıyor. Dil farklılıkları insanların birbiriyle uyum içinde yaşaması etkilemiyor.

Matemin rengi beyaz…

Matem tutmak için dünyanın pek çok yerinde siyah renk tercih ediliyor. Siyahın karanlık ve hüzünlü enerjisi matem havasıyla uyuşuyor ancak farklılıklar ülkesi Hindistan bu görüşe katılmıyor. Onlar için matemin rengi beyaz! Cenaze törenlerinde birçok kişi, üzüntüsünü belli etmek için beyaz giyiniyor. Bu yüzden Hint gelinleri, düğünlerinde pembe ve kırmızı gibi renklerden oluşan elbiseleri tercih ediyor. Ne demişler; renkler ve zevkler tartışılmaz!

Fillere özel SPA merkezleri var!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Hindistan’da hayvanlar en değerli canlılar olabilir. O kadar ki fillere özel SPA merkezi bile var! Bu merkezlerde hamamda yıkanan fillere rahat hissetmeleri için masaj yapılıyor. Filleri kutsal bir varlık olarak gören Hintler, onların her türlü ihtiyacını memnuniyetle karşılıyor.

İneklere kimlik kartı veriliyor.

Hindistan’da inanç gereği değer verilen canlıların başında inekler geliyor. Tüm ineklerin kayıt ve kontrol altına alınabilmesi için kimlik kartları çıkarılıyor. Bu sıra dışı kimlik kartlarında ineklerin adının yanı sıra fotoğrafları bile yer alıyor!

Dünyada en fazla vejetaryen beslenen insanlar Hindistan'da!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

İnanç gereği hayvanlara bu kadar değer verilen ülkede elbette hayvan tüketimi de az. Bu sebeple dünya üzerinde en fazla vejetaryenin yaşadığı ülke Hindistan. Ülkenin yerel lezzetlerinde et kullanılmıyor; bunun yerine sebze, meyve ve baharata ağırlık veriliyor.

Hinduizm inanışında milyonlarca tanrı yer alıyor.

Hindistan’ın büyük bir bölümünün inandığı Hinduizm, çok geniş bir inanç sistemi. Bu inanca göre 300 milyon tanrı var. Hepsini akılda tutmak elbette imkansız, belki de bu yüzden sadece bazı tanrılar öne çıkıyor. Şiva, Brahma ve Vişnu en bilinen Hindu tanrılarından bazıları…

Satrancın ana vatanı Hindistan!

Hindistan Hakkında İlginç Bilgiler

Neredeyse tüm dünyada oynanan oyunlardan biri olan satranç, Hindistan’da doğdu. Orijinal adı “Chaturanga” olan satrancın oynanış şekli daha farklıydı ancak yıllar içinde günümüzdeki halini aldı. Hindistan’dan İran’a, oradan da Müslümanlar aracılığıyla Avrupa’ya yayılan oyunu şimdi tüm dünya oynuyor.

Hindistan’da 35 dünya mirası bulunuyor…

Kültür zengini Hindistan; binlerce yıllık tapınak ve tarihi yapılarla dolu. Ülkede bulunan Taj Mahal, Agra Kalesi, Güneş Tapınağı, Elephanta Mağaraları ve Kızıl Kale’nin de aralarında olduğu 35 tarihi yer, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Gezilecek birçok şehri ve turistik yeri olan Hindistan, turistlerin uğrak yeri oluyor. Siz de farklı kültürleri tanıyacağınız ve onlarca tarihi yer göreceğiniz bir Hindistan gezisi için Ucuzabilet ile seyahatinizi kolayca planlayabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?