logo

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Image
İrem Bayrak 25 Ağustos 2023

Mistik bir enerji veren sıra dışı tapınaklar, uçsuz bucaksız tropikal ormanların içinde bir anda karışınıza çıkacak devasa şelaleler, dileyene ruhsal, dileyene bedensel bir doyum hissi veren gizemli ritüeller… Dünyada değil de sanki bir masalda var olan bu yer Bali! Hint ve Pasifik okyanusları arasındaki bu yaşam dolu yeri tanımaya ne dersiniz? Bali’de mutlaka görmeniz ve yapmanız gerekenleri sizin için sıraladık.

Bali’de Gezilecek Yerler

Bali’de görülecek o kadar çok şey var ki buraya birkaç gün ayırmak yetmez. Tapınakları, doğası, şelaleleri, kıyıları, eğlence mekanları… Saymakla bitmeyen bir gezi döngüsüne girebilir, her anınızı dolu dolu geçirebilirsiniz. Hadi, bu harikalar adasında neler varmış birlikte öğrenelim!

1.Tanah Lot

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Bali’de var olan her şeyin bir nedeni var! Tapınakların mimarileri, büyüklükleri ve hatta konumları bile bir şeyleri ifade ediyor. Tıpkı yedi deniz tapınağı gibi… Yerel halka manevi koruma sağladığı düşünülen ve birbirini görebilen şekilde inşa edilen bu tapınaklardan en dikkat çekeni Tanah Lot. Kayaların üzerine inşa edilen tapınağa bir taş geçitten ulaşılıyor ancak bunun için suların çekildiği dönemi beklemek gerekiyor. Kayalarla bütünleşen bu mabedin okyanusun dalgalarıyla birleşen görünümü, fantastik bir atmosfer yaratıyor.

2.Lempuyang Tapınağı

Bali’nin en eski tapınaklarından olan Lempuyang Tapınağı, yerel halk için manevi değeri en yüksek olan tapınaklardan biri. Tapınağın merdivenlerinin her basamağında işleme ve figürlerle mistik mimarinin büyüsüne kapılabilirsiniz. En tepeye ulaştığınızda ise sizi, Lempuyang Dağı manzarası ile birlikte üzerinde bulutların yükseldiği sonsuz bir doğa ve gökyüzü karşılar. Yüksek bir konuma inşa edilen bu tapınak “cennete açılan kapı” olarak tanımlanır.

3.Tirta Gangga

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Bali’nin su vahası Tirta Gangga; 11 katmanlı çeşmesi, özenle bakılan bahçeleri ve büyüleyici heykelleriyle yaşam ve estetiğin iç içe geçtiği benzersiz bir alan yaratıyor. Bir kraliyet sarayı olan bu eşsiz yapının ahenkle akan çeşmelerinin altında balıklar da yaşıyor. Süs havuzunun üzerindeki basamaklarda gezerek balıkları besleyebilir, su sesleri eşliğinde görebileceğiniz en hayat dolu sarayı inceleyebilirsiniz.

4.Sekumpul Şelalesi

Tropikal ormanda buz gibi sulara dalmak kulağa nasıl geliyor? Düşününce bile serinlik hissi veren bu aktiviteyi Bali’nin doğal güzellikleri sayesinde yapabilirsiniz. Bali’de büyüklükleri ile nefes kesen birçok şelale bulunuyor. Bunlardan biri de Sekumpul Şelalesi. Bu yaşam pınarında kayaların üzerinde yeşeren yapraklar sulara yol açıyor ve muazzam bir görüntü ortaya çıkıyor. Burası o kadar yeşil ki uzaktan bakıldığında sanki ağaçların tepesinden şelale akıyormuş gibi görülüyor. Toprak kokusunu duyduğunuzda ve teninizde serinliği hissettiğinizde buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

5. Kuta, Seminyak, Canggu

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Bali’de dolu dolu geçecek günler, akşam renkli gece hayatına dönüşüyor. Kuta, Seminyank ve Canggu bölgelerinde oldukça renkli mekanlar yer alıyor. Ünlü DJ’ler ile eğlenebileceğiniz partilerde yerel danslara da katılabilir, sıra dışı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Bali’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Bali’de mutlaka görmeniz gereken yerler gibi, yapmanız gereken şeyler de var! Hayatınızda hiç yaşamadığınız deneyimleri burada yaşayabilirsiniz. Sizin için Bali’de yapabileceklerinizi bir araya getirdik.

1.Yoga

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Bali’ye gelince yoga yapmadan dönmek olmaz. Yogaya çok uzak olduğunuzu düşünseniz bile adanın atmosferi sizi ele geçirdiğinde, sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp gün doğumunda kendinizi yoga yaparken bulabilirsiniz. Adada yoga yapabilecek birçok yer var, özellikle Ubud ve Canggu’da yoga eğitimlerine ve tek seferlik yoga seanslarına katılabilirsiniz.

2.Bali Masajı

Bali masajı öyle bir masaj ki sadece bedensel rahatlamayı değil, zihinsel özgürlüğü de hedefliyor. Refleksoloji’den yardım alınarak yapılan bu masajda ayaklar ön planda. Belirli noktalar üzerinden bedenin alt dokusu hedefleniyor ve özel hareketlerle organ, doku ve hatta kemiklere uyarı gönderiliyor. Sonrası rahatlık, mutluluk ve huzur…

3.Pirinç Tarlaları

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Çok tarla görmüşsünüzdür belki ama Bali bu konuda da farkını ortaya koyuyor. Basamak basamak yükselen pirinç tarlaları o kadar nizami ve düzgün ki görenleri hayran bırakıyor. Tarlaları yakından görmek için ekinler arasında gezebilir, yüksek konumlara çıkarak fotoğraf çekebilir ya da uçan bisiklet sürebilirsiniz. Evet, yine Bali ve yine sıra dışı bir aktivite! Uçan bisikleti zipline’ın bisikletle yapılan versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Pedal çevirdikçe halatın üzerinde ilerleyebilir, pirinç tarlalarını yukarıdan görebilirsiniz.

4.Hiking

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Gün doğumunu zirveden izlemek, bulutların üzerine düşen, turuncudan kızıla uzanan renkler arasında kaybolmak, havanın yavaş yavaş aydınlanmasına şahit olmak… Eğer gözünüzün önünde bir manzara canlandıysa bilin ki Batur Dağı’nda bunu yaşamak hayalinizden daha güzel. Bali’de yapmadan dönmemeniz gerekenlerden biri Batur Dağı’nda hiking yapıp gün doğumunu yakalamak! Güneş doğmadan önce fenerlerle çıkılan bu zorlu yürüyüşün sonunda Batur Dağı’nın yüksek noktalarında güneşi karşılayabilirsiniz.

5. Sörf

Bali’nin okyanusa açılan sahilleri sörf yapmak için ideal. Eğer bir sörf tutkunuysanız ya da sörf dersini bu tropikal cennette almak istiyorsanız Canggu ve Uluwatu sahillerine koşabilirsiniz. Dev dalgaların arasında süzülerek okyanusa meydan okuyun!

6. Dalış

İki Okyanus Arasındaki Harikalar Adası: Bali

Hint ve Pasifik okyanuslarının birleştiği yerde bulunan Endonezya, “Okyanusların amazonu” olarak anılan mercan üçgeninde bulunuyor. Dolayısıyla Bali’nin açıkları da su altı biyoçeşitliliği bakımından çok zengin. Bölgede birçok dalış noktası bulunuyor. Dalış sırasında binlerce çeşit deniz canlısını görebilir, vatozlarla yüzebilir ve mercanların arasında dolanan rengarenk balıkları seyredebilirsiniz.

Rotanızı engin sulara ve tropikal ormanlara çevirin; Bali’de bitmesini hiç istemeyeceğiniz harika bir macera yaşayın. Bunun için aradığınız fırsatlar Ucuzabilet’te sizi bekliyor!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?