logo

İstanbul’un En Güzel 8 Parkı

Image
İpek Kamçı 28 Kasım 2022

Büyük şehirlerde yaşayan insanların en büyük özlemlerinden biri belki de şehrin içindeyken şehirden uzakta hissedebilmektir. Bunun için de yeşile bolca doyuran alanlarda vakit geçirmek en ideal çözümlerden biri… Hal böyle olunca şehrin parklarını keşfe çıkmak kaçınılmaz olur. Buradan yola çıkarak İstanbul’da yaşayanlar için şehrin en güzel parklarını sıraladık.

Maçka Demokrasi Parkı, Şişli

Piknik ya da yürüyüş yapmak için değerlendirilebilecek, şehrin merkezinde konumlanan parklardan biri Maçka Demokrasi Parkı. Özellikle genç nüfusun yaz aylarında sıklıkla tercih ettiği parkların başında geliyor. Oyun parkları sayesinde çocuklu ailelerin de uğrak mekanlarından biri olduğu söylenebilir. Evcil hayvan gezdirmek için uygun alanlarının olması da Maçka Demokrasi Parkı’nı sıkça tercih edilen bir konuma taşıyor.

Fenerbahçe Parkı, Kadıköy

İstanbul’un En Güzel 8 Parkı

Fenerbahçe Parkı, hem denize hem de yeşile doymak isteyen doğaseverler için uygun bir tercih. Park, üç tarafı denizle çevrili ormanlık bir alanda konumlanıyor. Park içerisinde bulunan, deniz manzaralı tahta masaları piknik için tercih edebilirsiniz. Ayrıca içerideki büfeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Hafta sonu açık büfe kahvaltısı için park içindeki kafeyi de deneyebilirsiniz.

Göztepe 60. Yıl Parkı, Kadıköy

Bağdat Caddesi ile sahil yolu arasında konumlanan Göztepe 60. Yıl Parkı, hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli vakit geçirilecek parklardan biri. 2013 yılında tematik bir hale getirilen park; özel tasarım akvaryumları, lale ve gül bahçeleri, oyun teknesi ve doğal göleti ile oldukça keyifli bir enerjiye sahip.

Ulus Parkı, Beşiktaş

İstanbul’un En Güzel 8 Parkı

Ulus’ta konumlanan ve Boğaz manzarası sunan parklarımızdan biri de Ulus Parkı. Park kısmı küçük ve biraz engebeli bir alanda kalıyor. O nedenle parkın içinde vakit geçirmekten ziyade yukarıda yer alan kafede manzaranın tadını çıkarmak daha keyifli olabilir.

Yoğurtçu Parkı, Kadıköy

Kadıköy’deki küçük ama sevimli alternatiflerden biri de Yoğurtçu Parkı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’na yakın olması sebebiyle maç olan günlerde biraz fazla kalabalık olsa da kalan zamanlarda çoğunlukla sakin bulacağınız bir park. Lale Devri’nde Kadıköy’ün mesire alanlarından biri olan bu park, adını içinde yer alan 18. yüzyıldan kalma Yoğurtçu Çeşmesi’nden alıyor. Moda sahiline yakın olması denizseverler için oldukça cezbedici bir avantaj.

Yıldız Parkı, Beşiktaş

İstanbul’un En Güzel 8 Parkı

Gören herkesin hayran olduğu, Beşiktaş-Ortaköy arasındaki o güzel ağaçlı yol üzerinde bir girişi olan Yıldız Parkı, 17. yüzyıldan bu yana şehrin en önemli parklarından biri. Hem yürüyüş hem de piknik yapmak için uygun. İçeride restoran olarak işletilen köşklerde çay/kahve içebilir, yemek yiyebilir ya da kahvaltı edebilirsiniz. Boğaz manzaralı ahşap masalarda piknik yapmak genelde park misafirlerinin sıklıkla tercih ettiği bir aktivite.

Büyükada Tabiat Parkı, Adalar

Eğer esas hedef şehirden uzakta olma hissini yakalayabilmekse Adalar seçeneğini pas geçmek olmaz. Büyükada’da yer alan Tabiat Parkı, oldukça hoş bir deniz manzarasına sahip. İçerideki tahta masalarda denize karşı piknik yapmak mümkün. Park içinde yürüyüş yapabilir veya bisiklet sürebilirsiniz. Deniz girmek isteyenler için duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar da mevcut.

Gülhane Parkı, Fatih

İstanbul’un En Güzel 8 Parkı

İstanbul’un en eski parklarından biri olan Gülhane Parkı, Sarayburnu ile Sultanahmet’i birbirine bağlayan bir konumda. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın güllerle dolu dış bahçesi olarak kullanıldığı için adını buradan almış. Parkın bitimine doğru biraz yüksekte kalan, çay bahçelerini andıran birkaç işletme göreceksiniz. Sarayburnu manzarasına karşı bir kahve yudumlamak isterseniz şans verebilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?