logo

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Image
Talha  Aydoğan 16 Ekim 2023

Güney Kore’nin eğlenceli ve kozmopolit başkenti Seul’de neler yapılır, nerelere gidilir ve nerelerde ne yenir? Merak ediyorsanız bu yazı sizin için! Asya’nın modern ve geleneksel kültürünün bir arada yaşandığı, Güney Kore'nin eğlenceli başkenti Seul’e özel yazımıza göz atın ve Ucuzabilet indirimleriyle Seul’e doğru uçuşa geçmek için hazırlıklara başlayın. Avantajlı fırsatları kaçırmak istemiyorsanız, acele edin!  

TARİHİ YERLER

Gyeongbokgung Sarayı

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Güney Kore’nin en büyük sarayı olan Gyeongbokgung Sarayı, Joseon Hanedanı döneminden kalan tarihi yapıları keşfetmek için harika bir yer. Sarayın önemli noktalarını ve ilginç hikayelerini öğrenmek için rehberli turlara katılıp bu görkemli yapıyı keşfedebilirsiniz. Ayrıca bu sarayda sıra dışı etkinliklere katılabilir, Asya kültürüne özgü gösterileri izleyebilirsiniz.

 Changdeokgung Sarayı ve Huwon

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Joseon Hanedanı'nın 4. kralı olan King Taejong (태종) tarafından 1400’lü yıllarda inşa edilmeye başlanan saray, 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiş. Changdeokgung Sarayı'nın en dikkat çeken özelliği, saray kompleksinin hemen doğusundaki Huwon adı verilen gizli bahçesi. Huwon; doğal güzelliği, göletleri, taş yolları ve zarif yapılarıyla ünlü. Özel turlarla bu gizli bahçeyi keşfedebilirsiniz. Bu bahçe özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında harika bir yere dönüşüyor. Burada, ıslak toprak kokusunu içinize çekerken sararmış yapraklar üzerinde gezinmeyi çok seveceksiniz.

Jongmyo Tapınağı

Jongmyo, Kore’nin en büyük Konfüçyüs tapınağı olarak dikkat çekiyor. Bu tapınak, özellikle Konfüçyüs ve diğer öğretmenlerin anısına yapılmış. Jongmyo Tapınağı, önemli tarihi ve kültürel bilgiler içeren birçok taş tablet ve yazıtı içinde barındırıyor. Bu tabletler, Joseon Hanedanı hükümetinin düşüncelerini ve değerlerini yansıtıyor.

Bukchon Hanok Köyü

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Geleneksel Asya evlerini görmek ve güzel fotoğraflarla seyahatinizi sonsuzlaştırmak isterseniz, Hanok Köyü mükemmel bir yer. Bukchon Köyü’nde, Güney Kore’nin tarihini ve kültürel mirasını yansıtan geleneksel Kore evleri bulunuyor. Bu bölgede, Hanji adında geleneksel Kore kağıdının yapıldığı atölyelere katılabilir; kâğıt kesme, katlama ve yapıştırma tekniklerini öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.

Eğer dekoratif ürünlere, evinizi estetik eserlerle özgün kılmaya ilginiz ve merakınız varsa, yine Hanok Köyü’nde geleneksel yaprak sanatları atölyesine katılıp doğal bitkilerin ve yaprakların kullanıldığı dekoratif eserler yaratabilirsiniz.

Hanok Köyü’nde atölyeler ve eğitimler bitmiyor. Bukchon Hanok Köyü’nde bazı yerlerde, geleneksel Kore yemeklerini pişirmeyi öğrenebileceğiniz atölyeler de düzenleniyor. Katılacağınız atölyeler için önceden rezervasyon yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

HUZUR VEREN ALANLAR

Bukhansan Ulusal Parkı

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Seul’un kuzeyinde yer alan bu büyüleyici alan, Güney Kore’nin en popüler ulusal parklarından biri. Asya’nın muhteşem dağları eşliğinde trekking ya da kamp yapabilir, bol oksijenli parkta huzurlu anların tadını çıkarabilirsiniz.

Namsan

Şehri kuş bakışı görme fırsatı sunan Namsan; nefes kesen manzaralarıyla ziyaretçilerine doğa ile iç içe olabilecekleri bir atmosfer sunuyor.

Haneul Parkı

Geniş çimen tarlaları ve bozkırlarıyla ünlü olan bölge, şehrin yüksek noktalarından birinde bulunuyor. Burada eşsiz manzaralar sizi bekliyor. Haneul Parkı, farklı mevsimlerde farklı bitki örtüsüyle göz alıcı bir görünüm sunuyor. İlkbaharda çiçeklerle süslenen park, yaz aylarında yeşilin birbirinden güzel tonları ile göz dolduruyor.

GENÇLERE ÖZEL

Hongdae Bölgesi

Gençlerin buluşma noktası olan Hongdae’de birçok aktivite ve mekân bulabilirsiniz. Konsept mekanlar ve sanat galerileri bu bölgede oldukça fazla. Gallery Meme’de yerel ve ulusal sanatçıların yarattığı özgün, deneysel eserleri görebilirsiniz. Amatör sanatçıları destelemek ve sanat eserlerini görmek isterseniz Artree’de yenilikler sizi bekliyor.

Konteynerden mağazaya dönüştürülen konsept alışveriş merkezi Common Ground’da, genç tasarımcılara ve bağımsız markalara ait kıyafet, aksesuar, sanat ve tasarım ürünleri bulabilirsiniz. Dilerseniz Güney Kore’li gençlerin tercih ettiği tarzda kıyafetleri ve ürünleri buradan satın alabilirsiniz.

Gangnam

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran Gangnam Style şarkısının doğduğu yer, Gangnam Bölgesi… Lüks alışveriş merkezlerinin, kafelerin ve butik mağazaların bulunduğu bölgede, K-pop kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

Insadong

Geleneksel Güney Kore kültürüyle modern sanatın birleşim noktası olan Insadong’da gençler için birçok aktivite bulunuyor. Burada, geleneksel el sanatlarından seramik yapımına, Hanji sanatından maske yapımına kadar pek çok alanda atölyelere katılmak mümkün.

Multibang

Multibang, gençlerin buluşup video oyunları oynayabileceği, film izleyebileceği veya karaoke yapabileceği özel odalar sunuyor. Buraya geldiğinizde arkadaşlarınızla keyif dolu zamanlar geçirebilir, Güney Kore’li gençler ile sosyalleşme imkânı bulabilirsiniz.

Kaçış Oyunları (Escape Room)

Arkadaşlarınızla macera ve gizem dolu bir oyuna ne dersiniz? Escape odalarında gizemli hikayeleri çözüp şifreli odalardan kaçmaya dayalı bir ekip oyunu sizi bekliyor. Seul’de bu tarz eğlenceli ekip oyunları oldukça fazla.

NEREDE NE YENİR?

Dünya mutfağına açılan bir kapı olarak görülen Seul, zengin bir yemek kültürüne sahip. Şehirde geleneksel Kore yemeklerinden uluslararası mutfaklara kadar geniş bir yelpazede yemek seçenekleri bulabilirsiniz. İşte Seul'de denemeniz gereken bazı lezzetler ve bunları bulabileceğiniz yerler:

Hanwoo-Kore Bifteği

Kore'nin ünlü "hanwoo" sığırlarıyla yapılan biftekler, etin mükemmel kalitesi ve lezzetiyle bilinir. Kore'deki birçok restoranda hanwoo biftekleri deneyebilirsiniz. Hanwoo bifteğini, turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Mapo Jeong Daepo’da deneyebilirsiniz.

Kimchi

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Kore'nin ünlü lezzetlerinden biri olan Kimchi, Asya’nın fermente sebzelerinden yapılan bir yemek. Bu tat için Kore mutfağının ayrılmaz bir parçası diyebiliriz.

Bibimbap

Türk mutfağına biraz da olsa yakın olan Bibimbap; karışık sebzeler, et ve baharatlarla karıştırılan bir pilav. Bu yemeğin üzerine genellikle yumurta ve acılı sos ekleniyor. 

Tteokbokki

Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?

Güney Kore'de çocuklardan yaşlılara kadar birçok insanın favori atıştırmalığı olan Tteokbokki, Güney Kore mutfağında popüler bir sokak yemeği. Genellikle acılı biber sosunda pişirilmiş pirinç kekleriyle yapılıyor. Bu lezzetli ve baharatlı yemek; yeşil soğan, havuç ve balık kekleri gibi malzemelerle birlikte sunuluyor. Peki, pirinç keki nedir? Tteok adındaki bu yiyecek, pirinç unu ve su gibi basit malzemelerle yapılan bir tür pirinç bazlı hamurdur.

Güney Kore Tatlıları

Patbingsu (ezilmiş buz ile yapılan bir tatlı), Hotteok (tatlı iç malzemesi ile doldurulmuş hamur) ve Bingsu (dondurma ve meyve ile süslenmiş karlı tatlı) gibi Kore tatlıları da denemeye değer. Özellikle Bingsu, bizim mutfağımızda bici bici diye bilinen buzlu tatlıya çok benziyor ve Güney Kore’nin sıcak günlerinde serinletici bir lezzet olarak öne çıkıyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?