logo

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

Image
Emre Ekrem 01 Eylül 2023

Yaz tatili yapıldı, denize girildi, bolca güneşlenildi ve gezildi... Keyifle geçen zamanlara dönüp baktıktan sonra iç çekip bir sonraki yazı bekleyebilirsiniz ama sonbaharın keyfini çıkarmayı da ihmal etmeyin çünkü gezilecek çok güzel yerler var. Bu yazımızda, İstanbul’a yakın olan ve sonbahar aylarının tüm renklerini bir arada görebileceğiniz yerleri derledik. Doğa yürüyüşleri, çeşit çeşit bitkiler, onlarca farklı canlı türü, kuş sesleri ve yeşilden kahverengiye kusursuz bir geçiş... Siz de sonbaharın tadını çıkarmak isteyenlerdenseniz bu içeriğimiz size epeyce yardımcı olabilir. Hazırsanız başlayalım ve iyi bir gezi planı yapalım...

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Gebze

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde yer alan, İstanbul’a yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü, tırmanış, piknik ve kamp gibi aktivite sevenlerin uğrak noktalarından biri. 1995 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla koruma altına alınan parkta birçok bitki ve hayvan türüne rastlamak mümkün. Yaklaşık 2 kilometrelik bir alana sahip olan vadide irili ufaklı şelaleler ve çaylar da bulunuyor ancak, gideceğiniz zamana dikkat etmekte fayda var çünkü yağışlara göre suyun yüksekliği değişkenlik gösterebilir.

Maşukiye, Kocaeli

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı olan Maşukiye, bölge insanı dışında İstanbulluların da sık sık ziyaret ettiği yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. İstanbul’a 120 km uzaklıkta bulunan ve Sapanca Gölü’ne olan kıyısı, yemyeşil doğası, bitki örtüsü, dereleri, çayları, şelaleleri ve çeşitli restoranlarıyla bilinen Maşukiye, adından da anlaşılacağı gibi “sevilen” bir yer olarak göze çarpıyor. Maşukiye’de doğa yürüyüşü, piknik, kamp vb. etkinlikler yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca konaklamak isterseniz de birçok seçenek mevcut.

Yuvacık, Kocaeli

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

Kocaeli’nin Başiskele ilçesine bağlı Yuvacık, İstanbul’a yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alıyor. Bölgenin en çok ziyaret edilen yeri ise Yuvacık Barajı ve etrafında bulunan orman ile yürüyüş parkurları... Bölgenin su ihtiyacını da karşılayan baraj, bunun yanı sıra çevresinde bulunan yemyeşil doğasıyla da dikkat çekiyor. Birçok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yapan Yuvacık; Aytepe, Menekşe Yaylası, Soğukpınar Deresi, Kirazdere, Kungul Dağı, Kayaüstü gibi yürüyüş parkurlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Sapanca, Sakarya

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

İstanbul’a yaklaşık 140 km mesafede yer alan Sapanca, aynı ismi taşıyan Sapanca Gölü’yle birlikte size doğayla buluşma fırsatı sunuyor. Sapanca’ya gittiğinizde göl kenarında yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilirsiniz. Ayrıca göl üzerinde kullanabileceğiniz bir takım su sporu araçları da mevcut. Eğer yeşiller içinde bir gün geçirmek isterseniz de ormanda yürüyebilir veya piknik yapabilirsiniz. Konaklamak isterseniz de Sapanca’da fazlasıyla seçenek bulabilirsiniz.

Acarlar Longozu, Karasu, Sakarya

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

İstanbul’dan biraz daha uzaklaşmaya ne dersiniz? Şimdiki durağımız, İstanbul’a yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunan, Sakarya’nın Karasu ilçesindeki Acarlar Longozu. Kelime anlamı “subasar” olan longozlar, belli dönemlerde suyun yükseldiği ormanlar olarak tanımlanabilir. Bu özelliği sayesinde longozlar çok sayıda bitki ve hayvana ev sahipliği yapar. Acarlar Longozu’nda bunların birçoğunu görebilir, kuşların sesini duyabilirsiniz. Ayrıca göl çevresinde uzun yürüyüşler yapabilir ve su sporu araçlarına binebilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

Sonbahar Aylarında Gezilecek İstanbul’a Yakın Rotalar

Bu kez rotamızı Batı’ya çeviriyoruz ve Kırklareli’ne gidiyoruz. İstanbul’a yaklaşık 200 km mesafede bulunan İğneada Longoz Ormanları da Acarlar Longozu’yla benzer özelliklere sahip ancak daha büyük bir alanda yer alıyor. İçerisinde 5 göl, onlarca bitki ve canlı türü barındıran İğneada Longoz Ormanları, doğa severlere unutulmaz bir deneyim yaşatmak için bekliyor. Seyahatiniz sırasında orman içerisinde ve göl çevresinde yürüyüşler yapabilir, su sporlarını deneyebilirsiniz. Ayrıca piknik, kamp ve konaklama imkanları da mevcut.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?