logo

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Image
Konuk Yazar 01 Haziran 2023

Evliliğe ilk adım attığınız zamanları çok özel kılacak birbirinden güzel balayı şehirleriyle tanışmaya ne dersiniz? Düğün telaşından sıyrılıp tekrar romantizme odaklanma fırsatı sunan balayı şehirleri, yeni hayatınızın ilk günlerinde mükemmel bir deneyim sunuyor. Konu balayı olduğu zaman dünyanın en güzel rotaları arasında gösterilen şehirleri bu yazımızda keşfedebilirsiniz.

 

Roma

İlk önerimiz; İtalya'nın başkenti Roma… Tarihi yerleri, lezzetli yemekleri ve romantik atmosferi ile ünlü olan Roma’da; Sistina Şapeli, Kolezyum ve Trevi Çeşmesi gibi turistik yerleri ziyaret edebilir ve İtalyan mutfağının en lezzetli yemeklerini tadabilirsiniz. Ayrıca romantik bir akşam yemeği için Piazza’daki restoranları mutlaka denemelisiniz.

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Santorini Adası

Güzel bir balayı tatili için ülkeden çok da uzaklaşmaya gerek yok! Ege Denizi'nde, doğal güzellikleri ve nefis yemekleriyle ünlü bir ada olan Santorini, hemen yanı başımızda unutulmaz bir balayı için sizi bekliyor. Fira ve Oia köyleri, adanın en ünlü turistik noktaları arasında bulunuyor. Kartpostallık manzaraları, bembeyaz evleri ve masmavi deniziyle birlikte keyifli bir deneyim sunan Santorini Adası’nda, romantik bir akşam yemeği eşliğinde muhteşem gün batımının tadını çıkarabilirsiniz. 

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Phuket Adası

Turkuaz renkli koylar, bembeyaz kumsallar ve yemyeşil doğa… Phuket Adası, hayranlık uyandıran atmosferiyle unutulmaz bir balayı vadediyor. Düğün yorgunluğunu atma fırsatı sunan SPA hizmetleri ve keyifli eğlence mekanları ile yeni hayatınızın ilk günlerini harika bir şekilde kutlayabilirsiniz. Unutmadan söyleyelim; The Beach, The Man with the Golden Gun ve Tomorrow Never Dies gibi popüler Holywood filmlerine konu olan büyüleyici koyları da burada keşfedebilirsiniz.

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Paris

Romantizmin başkenti olarak bilinen Paris’te; Eyfel Kulesi, Notre-Dame Katedrali ve Louvre Müzesi gibi şahane turistik notalar sizi bekliyor. Lezzetli restoranlar ve butik mağazalarda balayınıza ayrı bir keyif katarken, Eyfel Kulesi manzaralı Seine Nehri’nde romantik bir tekne turu yapma fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Nevşehir

Kapadokya, eşsiz doğası ile balayı çiftleri için büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Sabahın erken saatlerinde sıcak hava balonlarında olmak, balayında yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri olabilir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir masal diyarını andıran Kapadokya’da, eğlence dolu bir deneyim sizi bekliyor!

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Sunshine Coast

Avusturalya’nın Queensland eyaletinde yer alan Sunshine Coast, tropikal iklimin keyfini harika plajlarda yaşama fırsatı sunuyor. Balayınızda lezzetli deniz mahsullerini tadabilir veya okyanus dalgaları arasında sörf heyecanı yaşayabilirsiniz. Koalaları görebileceğiniz milli parkta tatlı bir gezintiye çıkmak ve Coolum Dağı’nda macera dolu bir trekking yapmak şehirde sizi bekleyen diğer aktiviteler arasında yer alıyor.

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

Marakeş

Çöl iklimine canlılık katan muhteşem bir şehirle tanışın! Tarihi ve kültürel bakımdan oldukça zengin bir yer olan Marakeş, Fas’ın en turistik şehirleri arasında yer alıyor. Şehrin en önemli tarihi noktası olan Medina’da, UNESCO tarafından koruma altına alınan ilk meydan olma özelliğine sahip JJemaa El Fna Meydanı’nı keşfedebilirsiniz. Marakeş seyahatinizde tarihi bölgeleri ziyaret etmenin yanı sıra macera dolu çöl turlarına da katılabilirsiniz. 

Yurt Dışında Romantik Balayı Şehirleri

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?