logo

Keşfetmeyi Seven Çiftler İçin Vizesiz Balayı Rotaları

Image
İrem Bayrak 24 Mart 2023

Düğün hazırlığı ve yeni bir yuva kurma telaşının arasında balayı tatilini planlamak biraz zorlayıcı olabiliyor. Genelde planlaması sona bırakılan balayı tatili için birçok çift, yurt dışına gitmek istiyor. Ancak son ana bırakılan planlamada vize işlemleri hem tamamlanamıyor hem de risk oluşturabiliyor. Siz de o çiftler arasındaysanız umudunuzu kaybetmenize gerek yok; vizesiz gidebileceğiniz cennet gibi tatil yerleri sizi bekliyor. Sizin için vizesiz yurt dışı balayı yerlerini araştırdık ve bir araya getirdik.

Vizesiz Gidilebilecek Balayı Yerleri

Vize almadan sadece pasaportunuzla gidebileceğiniz birçok ülke var, üstelik bu ülkelerden birçoğu balayı için son derece uygun. Aralarında öyle vizesiz ülkeler var ki daha önce gitmediğinize pişman olabilirsiniz. Üzülmeyin; o rüya gibi yerler sevdiğinizle yaptığınız bir tatil ile daha anlamlı olacak.

İşte unutulmaz bir balayı için vizesiz gidilebilecek ülkeler:

1-Seyşeller

Listemize balayı çiftlerinin popüler adresi olan Seyşeller ile başlıyoruz. Göz kamaştıran bembeyaz kumlarda, berrak sularla buluşmanız için vizesiz girişlere 90 gün izin veriliyor. Afrika Kıtası’nda yer alan birada ülkesi olan bu cennet gibi yerde unutulmaz ve romantik bir balayı tatili yapabilirsiniz.

2-Maldivler

Maldivler; tüm dünyaya beyaz kumsalların var olduğunu gösteren, eşsiz sahilleriyle herkese hayaller kurdurtan bir ülke. Bu eşsiz yer romantik ve huzurlu havasıyla, birlikte geçireceğiniz bir ömrün başlangıcını kutlamak için harika bir seçim. Bembeyaz ve yumuşacık kumsallarda sevdiğinizle romantik yürüyüşler yapabilir, turkuaz renkli okyanus manzarasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Sahilde romantik bir yemek yerken büyüleyici gün batımlarını izlemeyi de unutmayın.

Keşfetmeyi Seven Çiftler İçin Vizesiz Balayı Rotaları

3-Mauritius

Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesi olan Mauritius, gerçek üstü denilebilecek bir güzelliğe sahip. Türk vatandaşlarına 30 gün vizesiz kalma hakkı veren ülkede harika bir balayı tatili yapmak mümkün. Birçok otelin bulunduğu ülkede ister yemyeşil bitki örtüsünün çevrelediği huzurlu tesislerde isterseniz de suyun üzerindeki bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Balayı için burayı tercih edecekseniz Eylül ve Aralık ayları arasını seçmenizi öneririz.

4-Belize

Balayı tatilini Karayipler’e taşıyarak tropikal atmosferde bir aşk yaşamak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise Belize’ye davetlisiniz. Orta Amerika’da yer alan tatil cenneti Belize; harika kumsalları, tertemiz denizi ve nefes kesen doğasıyla aşkınızı ikiye katlayabilir. El ele tutuşarak indiğiniz sahillerde mercan adacıklarını görebilir ve kendinizi manzaranın büyüsüne bırakabilirsiniz.

Keşfetmeyi Seven Çiftler İçin Vizesiz Balayı Rotaları

5-Bahamalar

Okyanuslardaki ada ülkeleri rüya gibi bir tatil için biçilmiş kaftan. O ülkelerin en güzellerinden biri de Bahamalar. Orta Amerika'da yer alan bu ada ülkesi, yılın her ayında yaz mevsimini yaşıyor. Sıcaklıklar 21 ile 27 derece arasında değişiyor. Her mevsim denize kavuşabileceğiniz ülkede birbirinden lüks ve şık oteller bulunuyor. Bölgenin karides ve balık gibi yiyeceklerle dolu yerel mutfağı, deniz ürünü seven çiftleri mutlu edebilir.

6-Tayland

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, birbirinden güzel adalarıyla ünlü. Phuket, Koh Phi Phi, Ko Lanta ve Ko Pha Ngan gibi dünyaca ünlü birçok tatil adası burada bulunuyor. Cam gibi saydam deniz ve göz kamaştırıcı kumsallar bu ünlü adaların ortak noktası. Muhteşem bir deniz tatili sunan Tayland, farklı deneyimler yaşamak isteyen çiftler için de ideal. Fil bakıcılığı yaparak hayvanları sevindirebilir, yemek kurslarına katılarak yenişeler öğrenebilir ve ülkenin yerel dövüş sanatı Muay Thai’yi öğrenerek tatilinize heyecan katabilirsiniz.

Keşfetmeyi Seven Çiftler İçin Vizesiz Balayı Rotaları

7-Brezilya

Renkli ve eğlenceli bir tatil arayan çiftler için önerimiz Brezilya! Her anını dolu dolu geçireceğiniz bir balayı tatili için Brezilya’dan daha iyi bir yer yok. 90 gün vizesiz kalma hakkı sunan ülkede, başkent Brasilia ile en ünlü şehirler olan Sao Paulo ve Rio De Janeiro'yu ziyaret etmelisiniz. Birçok milletin bir arada yaşadığı ülkede müziklerden sanata, yemeklerden mimariye kadar her şey çok çeşitli ve renkli. Eminiz, Brezilya’dan dönerken çok şey öğrenmiş olacaksınız.

8-Kosta Rika

Sıradaki önerimiz doğa aşığı maceracı çiftler için. Doğayla bütünleşebileceğiniz vizesiz yurt dışı yerleri arasında en güzeli Kosta Rika. 30 gün süreyle vizesiz ziyaret hakkı veren ülkede doyasıya bir balayı tatili yapabilirsiniz. Uçsuz bucaksız ormanlar arasında nefes kesen şelaleleri keşfedebilir, volkanları ve ulusal parkları ziyaret ederek farklı doğal yapılarla tanışabilirsiniz. Gezinizde ara sıra dikkatinizi ağaçlara vermeyi unutmayın; dev tukan gibi rengarenk kuşları görmek sizi mutlu edebilir.

Keşfetmeyi Seven Çiftler İçin Vizesiz Balayı Rotaları

9-Filipinler

Düğününü kış aylarında yapanlar için harika bir önerimiz var! Aralık, Ocak ve Şubat ayları Filipinler’de balayı yaparak yaz mevsimini yaşayabilirsiniz. 7 binden fazla adanın bulunduğu ülkede Palawan gibi olağanüstü güzellikte adalar da var. Görkemli tepelerin arasında bulacağınız eşsiz koylarda sevdiğinizle baş başa bir tatil yaparak yıllarca anlatmaya doyamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz.

10-Balkanlar

“Bize bir ülke görmek yetmez!” diyen enerjik çiftler, vizesiz balayı turları tam size göre. Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Bosna Herkes ve Makedonya’yı kapsayan Balkan turlarına katılarak dolu dolu bir balayı tatili yapabilirsiniz. Balkanların kendine has mimarisiyle oluşan büyüleyici yerler aşkınıza şahitlik ederken farklı lezzetler tadarak kendinizi şımartabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Dijital Göçebelere Özel 5 Rota
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Asya'nın Eğlenceli Durağı: Güney Kore!
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?
Seul Gezi Rehberi - Seul'de Nerede Ne Yapılır?