Tarih:
Addis Ababa, 1887 yılında İmparator II. Menelik tarafından kuruldu. Şehrin bulunduğu yeri İmparatoriçe Taytu Betul seçti. Addis Ababa ifadesi Etiyopya dilinde "yeni çiçek" anlamına geliyor. 1889'da Etiyopya'nın başkenti olan şehir, 1960'lı yıllarda hızlı bir büyüme yaşadı, nüfusunu ikiye katladı ve birçok hafif sanayi işletmesine kavuştu.
Addis Ababa’da Yemek ve Alışveriş
Etiyopyalılar acıya ve baharata oldukça düşkün. Etiyopya mutfağında genel olarak lezzetli et yemekleri ön plana çıkıyor. Ülkeye gelecek vejetaryenler de unutulmamış ve harika bir sebze güveci Etiyopya mutfağındaki yerini almış. Addis Ababa’nın zengin mutfağında yer alan egzotik tatlar dışında, dünya mutfağından lezzetleri de burada bulabilirsiniz. Addis Ketema’da yer alan Addis Merkato, Afrika’nın en büyük açık marketi olma özelliğini taşıyor. Yerel hediyelik eşyaları ve ünlü Etiyopya kahvesinin tüm çeşitlerini burada bulabilirsiniz.
Gezin, görün, tanıyın!
· Şehrin ticari bölümü olan Merkez Bölgesi’nde Belediye Binası’nı ve Saint George Katedrali’ni görün.
· Addis Ababa’nın en güzel dini mimarileri eseri Büyük Cami’yi ve Afrika’da yer alan ikinci büyük katedral olan Medhane Alem Katedrali’ni ziyaret edin.
· Sheik Mohammed Alamudin tarafından inşa edilen ve başkentin en güzel parklarından olan Afrika Parkı’na uğrayın.
· Etiyopya Etnografya Müzesi, Etiyopya Ulusal Müzesi gibi çok sayıda değerli müzeyi mutlaka gezin.
Nasıl Gidilir?
Şehir Merkezinden Dubai Intl Havalimanı’na Ulaşım
Otobüs
Dubai şehir merkezinden havalimanına gitmenin en ekonomik yollarından biri toplu taşıma kullanmak. Şehrin pek çok noktasında kolayca binebileceğiniz birçok otobüs hattı mevcut. Sık sefer aralıkları ile çalışan otobüs hatları sabah 05.00 ve akşam 23.00 saatleri arasında hizmet verse de gece çalışan otobüs hatları da bulunuyor.
Şehir merkezinde; DNATA, Al Maktum Yolu, Deira Taksi Durağı, Al Sabkha gibi duraklardan 401 no’lu otobüs hattına binerek havalimanına direkt ulaşabilirsiniz. 402 no’lu havalimanı hattı ise Deira Merkez, Al Karama, Golden Sands, Al Mankhool Al Ghubaiba duraklarından geçiyor. Ayrıca Satwa Otobüs Durağı’ndan C1 no’lu otobüs hattına, Rashidiya ve Gold Souq duraklarından 4 no’lu otobüs hattına, Jebel Ali gibi uzak bir mesafeden ise X28 ve N1 no’lu otobüs hattlarına binerek havalimanına ulaşabilirsiniz.
Dubai’de otobüslere tek ya da günlük kullanımlık olarak satın alacağınız kartları kullanarak binebiliyorsunuz. Otobüse binerken ve inerken kartı okutmanız gerekiyor.
Metro
Dubai’de metro ağı da oldukça rahat kullanacağınız bir toplu taşıma alternatifi. Kırmızı ve yeşil hatlardan oluşan modern metro ağında kırmızı hattını kullanarak direkt ulaşmanız mümkün. Kırmızı hatta; GIGICO, Deira Merkez, Al Rigga, Union, Burjuman, Al Karama, Al Jafiliya, World Trade Center, Emirates Tower, Financial Centre, Dubai Mall, Business Bay, Noor Bank, First Gulf Bank, Mall of Emirates, Sharaf, Dubai Internet City, Nakheel, Dubai Marina, Jumeriah Lakes Tower, Nakheel Harbour, Ibn Battuta, Energy, Danube ve Jebel Ali istasyonlarından binebilirsiniz. Yeşil hat da belli duraklarda kırmızı hatta aktarma yapma imkanı sunduğundan şehrin diğer bölümlerinden de metroyu kullnarak havalimanına gitmeniz mümkün.
Metro saat 5.50’den gece yarısına kadar hizmet veriyor, sadece Cuma günleri saat 13.00’dan itibaren hizmet vermeye başlıyor. Metro hattında iki sınıf mevcut. daha konforlu bir yolculuk yapmak isterseniz biletinize biraz daha fazla ödeyip Gold Class’ta yolculuk edebilirsiniz.
Taksi
Şehir merkezinden havalimanına ulaşmak için bir diğer konforlu alternatif de taksiler. Taksi fiyatları birçok şehre oranla daha ucuz olan Dubai’de şehir merkezi ile havalimanı arasındaki mesafe az olduğundan taksi de ekonomik ve konforlu bir seçenek olarak kullanılabilir.
Araç Kiralama
Hem şehir merkezinde hem de havalimanında ofisi olan pek çok araç kiralama ofisi bulunuyor. Fiyatlar da dünyanın birçok şehrine göre daha uygun olduğundan şehir merkezinden kiralayacağınız araç ile havalimanına ulaşıp aracı buradaki ofise teslim ederek de konforlu bir yolculuk gerçekleştirebilirsniz.